Hankekoordinaattori Jaana

15.5.2024

Hei! Olen Jaana Tiainen, nurmeslainen uusi ’Perinteestä pätäkkää’-hankekoordinaattori.  Kyseessä on Pielisen 4H:n hanke, jossa yhdessä tekemällä opitaan lasten ja nuorten kanssa karjalaisten perinneruokien ja leivonnaisten tekoa sekä uusien tuotteiden kehittämistä. Käytämme monipuolisesti luonnon antimia, marjoja, sieniä ja luonnonyrttejä. Olen itseoppinut kotikokki, jolla on pitkä kokemus luonnontuotteiden soveltavasta käytöstä omassa ruuanlaitossa.

Lasten ja nuorten kanssa toimiminen ja yhdessä tekeminen on upea mahdollisuus saada siirrettyä tärkeää perinnetietoa eteenpäin. Haluan luoda hankkeen myötä mahdollisuudet tehdä työ- ja urapolkua 4H-yrittäjyyteen karjalaisten tuotteiden valmistamisessa ja myymisessä. Myynti-markkinointi on entisistä ammateista hyvin tuttua eli olen toiminut vuosia matkailun ja leipomo-alan myynnin ja markkinoinnin parissa. 

Luonnossa liikkuminen on tärkeä harrastus niin minulle kuin karvaiselle koiraystävälleni Lakulle.  Tutuksi ovat käyneet metsät ympäri Nurmesta ja Pohjois-Karjalaa marjastuksen ja sienestyksen parissa. Tunnen parikymmentä erilaista syötävää metsäsientä ja käytän niitä monipuolisesti ruuanlaitossa ja leivonnassa. Olen Nurmeksen Saramon Marttojen sihteeri ja sitä kautta suorittanut erilaisia kursseja ja saanut lisäoppia luonnontuoteasioista.

Minun yhteystiedot löytyvät täältä Pielisen 4H nettisivuilta, olethan reippaasti yhteydessä, tutustutaan ja tehdään hankematkasta juuri meille sopiva.