Yritysseteli

Juuan kunta ja Nurmeksen kaupunki tukevat nuorten uutta 4H-yritystoimintaa omilla paikkakunnillaan. Yritysseteleitä voi hakea uuteen 4H-yritystoimintaan alla olevalla lomakkeella.

----------

Juuan kunta tukee viittä (5) uutta juukalaista 4H-yrittäjää (mukaan lukien Juuasta lähtöisin olevat nuoret, jotka opiskelevat muualla, mutta viettävät aikaansa kotiseudulla) 200 € arvoisin yrityssetelein Juuassa toteutuvaan yritystoimintaan. 

Jos toimiva 4H-yritys muuttaa toimintaansa eri tyyppiseksi tai 4H-yritystoiminnan aiemmin lopettanut nuori perustaa uudenlaisen 4H-yrityksen ja hänelle aiheutuu uuden 4H-yritystoiminnan aloittamisesta paljon kuluja, voidaan yrityssetelituki katsoa tarpeelliseksi ja myöntää 100 euron yritysseteli. 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja katsoo nämä tapauskohtaisesti.

----------

Nurmeksen kaupunki tukee 15 nurmeslaista 4H-yrittäjää 250 € yrityssetelillä. Nurmeksessa voi saada yrityssetelin myös toisena vuonna 4H-yritystoimintaan, jos yritystoiminta edellyttää investointeja tai on jokin muu oleellinen seikka, joka edellyttää yritystoiminnan tukea. Toisen vuoden yrityssetelit katsotaan tapauskohtaisesti. 

----------

Yritysseteleitä voi hakea ympäri vuoden!

Myös työtön nuori voi hakea Yritysseteliä. Työttömien nuorten osalta lähdetään aina ensimmäisenä selvittämään TE-toimistosta mahdollisuutta kokeilla 4H-yrittäjyyttä menettämättä työmarkkinatukea. Tähän saakka kaikki Yritysseteliä hakeneet työttömät nuoret ovat saaneet positiivisen päätöksen TE-toimistosta ja ovat saaneet Yrityssetelin ja tätä kautta mahdollisuuden oman yritysidean testaamiseen.

Yrityssetelin saaminen EI estä kesätyösetelin saamista/ käyttöä. Nuori voi tehdä palkkatyötä ja toimia myös 4H-yrittäjänä. Yrityksen toiminta voi alkaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Yritys voi olla hetkellistä, jatkuvaa, pop up -tyyppistä, esim. pop up -ravintola tai -kahvila. 

4H-yrittäjyys ja yrityssetelin saaminen edellyttää yritysvalmennukseen osallistumista, joka sisältää mm. 4H-yritysverkkokoulutuksen. Lisäksi nuoren on oltava 4H-yhdistyksen jäsen (jäsenmaksu 35 €/v).

Nuori yrittäjä voi hyödyntää yrityssetelin oman yrityksensä investointeihin, yritystoimintaan liittyvään koulutukseen, palvelumaksun alentamiseen tai markkinointiin. Suunnitelma käytöstä tehdään valmennuksen aikana. 

Yrityssetelit ovat haettavissa alla olevalla lomakkeella. Valmista ideaa ei tarvitse olla. Voidaan keksiä se yhdessä. Tärkeintä on halu yrittää!

Tämä sivu on päivitetty 31.1.2023.

Yrityssetelin hakulomake

13-28-vuotias voi hakea yritysseteliä tällä lomakkeella.


*Tähdellä merkityt kentät kentät ovat pakollisia.