Yrityssetelit

Nurmeksen kaupunki ja Juuan kunta tukevat nurmeslaisten nuorten uutta 4H-yritystoimintaa. Yritysseteleitä voi hakea uuteen 4H-yritystoimintaan alla olevalla lomakkeella.

Vaara-Karjalan leaderin kuntien (Juuka, Nurmes, Lieksa, Ilomantsi) nuoret voivat hakea yritystoimintansa kuluihin myös Pätäkkä-rahaa.

----------

2024: 

Nurmeksen kaupunki tukee 10 uutta nurmeslaista 4H-yrittäjää 250 € yrityssetelein. 

Juuan kunta tukee viittä (5) uutta juukalaista 4H-yrittäjää 200 € yrityssetelein.

                                                                            ----------

Yritysseteleitä voi hakea ympäri vuoden!

Myös työtön nuori voi hakea Yritysseteliä. Työttömien nuorten osalta lähdetään aina ensimmäisenä selvittämään TE-toimistosta mahdollisuutta kokeilla 4H-yrittäjyyttä menettämättä työmarkkinatukea. Tähän saakka kaikki Yritysseteliä hakeneet työttömät nuoret ovat saaneet positiivisen päätöksen TE-toimistosta ja ovat saaneet Yrityssetelin ja tätä kautta mahdollisuuden oman yritysidean testaamiseen.

Yrityssetelin saaminen EI estä kesätyösetelin saamista/ käyttöä. Nuori voi tehdä palkkatyötä ja toimia myös 4H-yrittäjänä. Yrityksen toiminta voi alkaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Yritys voi olla hetkellistä, jatkuvaa, pop up -tyyppistä, esim. pop up -ravintola tai -kahvila. 

4H-yrittäjyys ja yrityssetelin saaminen edellyttää 4H-yrityskoulutuksen käymistä, jonka aikana nuori tekee yritykselleen liiketoimintasuunnitelman. Liiketoimintasuunnitelmaa hiotaan toiminnanjohtajan kanssa. Nuoren on liityttävä 4H-yhdistyksen jäseneksi yrittäjyyden ajaksi.

Nuori yrittäjä voi hyödyntää yrityssetelin oman yrityksensä investointeihin, yritystoimintaan liittyvään koulutukseen, palvelumaksun alentamiseen tai markkinointiin. Suunnitelma käytöstä tehdään valmennuksen aikana. 

Yrityssetelit ovat haettavissa alla olevalla lomakkeella. Valmista ideaa ei tarvitse olla. Voidaan keksiä se yhdessä. Tärkeintä on halu yrittää!

Tämä sivu on päivitetty 27.2.2024.

Yrityssetelin hakulomake

Nurmeslaiset ja juukalaiset 13-28-vuotiaat nuoret voivat hakea yritysseteliä tällä lomakkeella.

Olen

*Tähdellä merkityt kentät kentät ovat pakollisia.