Hanketiivistelmä

Hankkeen tiivistelmä

Hanke on Nurmeksen ja Juuan 4H-yhdistysten toteuttama kaksivuotinen kehittämishanke, joka toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa ja Vaara - Karjalan Leaderin strategiaa. Hankkeessa kehitetään Juuan ja Nurmeksen 4H-yhdistysten nuorten työllistämistoimintaa ja yritystoimintaa vahvemmaksi luoden uusia toimintamuotoja. Samalla tuotetaan uusia palveluja, joita erityisesti paikalliset yritykset, maatilat ja seniorväestö tarvitsevat.  

Hankkeessa luodaan uudet nuorten työpalvelu- ja yrittäjyyskoulutukset:

  • Sosiaalisen median palvelujen tuottamisesta yrityksille ja maatiloille, 
  • sekä vastaavien palvelu-neuvontapakettien tekemisestä seniorväestölle.

Hankkeen aikana luodaan paikallisten yrittäjäjärjestöjen tuella alueen nuorille 4H-yrittäjille yritysohjaajaverkosto, jota ei ole tällä hetkellä olemassa missään Pohjois-Karjalan alueen 4H-yhdistyksissä. Uusien aloittavien nuorten yrittäjien avuksi luodaan myös kokeneempien 4H-yrittäjien mentoriverkosto.  Hankkeen myötä löydetään myös uusia kumppanuuksia, verkostoja ja asiakkuuksia, joiden kautta saadaan hankkeeseen osallistuville nuorille töitä.

Nuorten innostamiseksi vieläkin enemmän yrittäjyyteen järjestetään yritys- ja someteemaisia nuorten ryhmävaihtoja ulkomaille Erasmus+ -rahoituksella, jota haetaan yllä mainittujen kehitysosioiden kehittämiseksi, uusien ideoiden saamiseksi ja verkostojen luomiseksi ulkomaille.