Kerhot

Kerhoilmoittautumislomake löytyy sivun alaosasta.

Uusia taitoja ja kavereita 4H-kerhossa

Neliskerhot ovat monitoimikerhoja, joissa tehdään ja opetellaan monenlaisia asioita. Leikkimielistä liikuntaa on Neliskerhoissa joka kerta.

Teemakerhoissa keskitytään tiettyyn asiaan. Kerhoissa on tämän asian osaava ohjaaja/ ohjaajat, joiden ohjauksessa voi viettää hauskaa vapaa-aikaa ja oppia uusia taitoja, joita voi hyödyntää arjessa, mutta myös tulevassa työelämässä.

Ohjauksessa käytetään Tekemällä oppimisen (learning by doing) käytännönläheistä menetelmää. Turvallisuudesta huolehditaan toiminnassamme 4H-järjestön ohjeistuksen mukaisesti. Voit tutustua turvalliseen 4H-harrastukseen 4H-liiton sivuilla.

Kerhotoimintamme on avointa kaikille kuusi (6) vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Jossain kerhoissa on muita ikärajoituksia, joista on kerrottu kerhon omilla sivulla.

Järjestämme kerhotoimintaa Juuassa, Nurmeksessa (sisältäen Valtimon pitäjän) ja Lieksan Kolilla.

Olemme saaneet Juuan ja Nurmeksen kerhotoimintaamme harrastustoiminnan avustusta Itä-Suomen AVI:lta. Juuan kunta tukee toimintaamme Juuassa. Nurmeksen kaupunki tukee Nurmeksen alueen toimintaamme. Lieksan kaupunki tukee Kolin Neliskerhotoimintaa.

Kerhomaksut

Kerhotoimintaan saadut avustukset eivät kata kaikkia kerhotoiminnan kuluja (ohjaajien palkat/ palkkiot, ostopalvelut, tilavuokrat, tarvikkeet, matkakulut), jonka vuoksi joudumme perimään kerhomaksuja. 4H-jäsenille kerhot ovat jäsenmaksun verran edullisempia. Jäsenenä pääsee hyötymään erilaisista jäseneduista. Yleinen hintatason nousu ei ole jättänyt huomiotta 4H:ta, minkä vuoksi kerhotoiminnan maksuja on ollut pakko korottaa syksyllä 2023. Juuan kunnan avustus pienentyi ja siksi erityisesti Juuan kerhotoiminnan maksut nousivat. 

Nurmeslaiset voivat hyödyntää kaupungin juniorkorttia kerhomaksujen lisäksi myös 4H-jäsenmaksuihin. Tämä etu kannattaa hyödyntää! Juuassa on ollut useita vuosia kunnan ylläpitämä Harrastustoiminnan rahasto, josta on voinut hakea tukea harrastustoimintaan.

Ilmoittautuminen ja kerhotoimintaan tutustuminen

Ilmoittautuminen toimintaan on erittäin tärkeää, että voidaan toimia turvallisesti ja kerhoryhmät pysyvät turvallisen kokoisina. 

Kerhoissa voi käydä tutustumassa ilmaiseksi kerran, mutta tästä tulee ilmoittaa puh./ whatsapp 040 5819023.

Nuorisojäsenet ovat tärkeitä meille ja toivomme toimintaan tulevia valitsemaan 4H-jäsenyyden, jos vaihtoehtona on myös AVI-rahoituksen mukainen kerhomaksu! Kerhomaksulaskut lähetetään Ropon kautta maksuvalvonnalla. Jäsenmaksun maksettua kerholainen voi osallistua moniin eri kerhoihin jäsenetuhinnoilla ja pääsee hyötymään myös muista eduista. Osaan kerhoista voi osallistua vain 4H-jäsenenä. 

4H:n saama valtionavustus perustuu pitkälti nuorisojäsenten määrään toimintatulosten lisäksi. Jäsenyydellä varmistat 4H-toiminnan jatkuvuuden omalla paikkakunnallasi! Tutustu jäsenyyteen täällä. Jäsenedut löytyvät täältä. Jäsenyys ei sido mihinkään talkootöihin! Se voi olla myös määräaikainen. 

Kaikki kerholaiset ovat tapaturmavakuutettuja kerhotoiminnassa.

Ilmoittautumiset kerhoihin tulee tehdä alla olevalla lomakkeella.

Tästä pääset antamaan nimetöntä palautetta kerhotoiminnasta.


Kerhokalenteri 2023-2024

MaaanantaiTiistaiKeskiviikkoTorstai
Ahmovaaran
Neliskerho klo 17.30-19.00
Juuan
Kepparikerho klo 17.00-18.30
Ponikerho 1 klo 16.30-18.00Kolin Nelis joka toinen viikko klo 17.30-19.00
Valtimon Kokkikerho klo 16.30-18.00Nurmeksen Moottorikerho 18.00-20.00

Kankaan
Eläinkerho 16.30-17.45

(päättynyt)

Ponikerho 2 klo 16.30-18.00
Nurmeksen Vauhtikerho klo 16.15-17.15Juuan Eräkerho klo 17.30-19.00 (päättynyt)
Juuan Moottorikerho 17.30-19.30

Nurmeksen Eläinkerho klo 17.00-18.30

(päättynyt)

Juuan Vauhtikerho klo 16.30-18.00

Nurmeksen Eräkerho klo 16.00-17.30

(päättynyt)


Juuan Kokkikerho klo 16.00-17.30Ilmoittautuminen kerhoon

Kunta
Tulee kerhotoimintaan:
Vain nurmeslaiset: hyödynnän juniorkortin maksuun.
Valokuvaus:
Kerhoviestintään tehdään usein kerhon oma whatsapp-ryhmä.

*Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.