Töitä nuorille

Yhdistys työllistää nuoria vuosittain erilaisiin töihin Juuassa ja Nurmeksessa: kerho- ja leiriohjaajiksi, istutusalueiden kitkentään, ympäristön siistijöiksi, ruohonleikkuuseen, trimmeröintiin, puutarhatöihin,  marjasatoseurannan ja pölyttäjähavaintojen tekijöiksi, säkkikeräyspisteen hoitajiksi ja Mediatiimeihin toimittajiksi ja sarjakuvapiirtäjiksi. 

Rautavaaralla pääsee työllistymään Taimiteko-töihin kesällä 2023 ja 2024. Taimiteko on konkreettista toimintaa ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Siinä yhdistyy nuorten työllistäminen ja ilmastotyö. 

Töitä löytyy siis monelta alalta. 4H-yhdistykseen voit tulla myös TET:iin tai työharjoitteluun. 

4H toimii nuorten työnantajina, tekee kirjallisen työsopimuksen ja opastaa nuoren töihin. Nuori saa työstään myös työtodistuksen. 

Töistä ilmoitetaan myös kotisivujen etusivun Ajankohtaista-laatikossa sekä facebook-sivulla.

Voit lähettää myös avoimen työhakemuksen, vaikka sillä hetkellä töitä ei olisi tarjolla! Meillä on välillä erilaisia keikkatöitä, joihin on mahdollista työllistyä pitkin vuotta.

4H-yrittäjyys

Voit työllistää itsesi myös 4H-yrittäjänä ja saada 200 tai 250 euron yrityssetelin uuden 4H-yrityksen perustamiseen.

Tarjolla on myös valmiita ja testattuja yrityskonsepteja, esimerkiksi pakohuonepelin ohjaaminen tai kesäkahvio. 

Mediatiimit

Mediatiimit ovat Pielisen 4H:n ja Juuan ja Nurmeksen paikallislehtien yhteistyössä perustamia nuorten toimittajien ryhmiä, joissa tehdään nuorten maailmaa koskevia juttuja nuorten omille sivuille . Jutuista ja sarjiksista maksetaan palkkiot. 

Kerhonohjaajaksi

4H-kerhonohjaajina voi toimia aikuinen tai yli 15-vuotias nuori, joka on kiinnostunut ryhmän ohjauksesta, lasten kanssa tekemisestä ja pienestä taskurahasta. Apuohjaajana voi toimia 13 vuotta täyttäneet.

Kerhonohjaajaksi valitun on suoritettava Osaava kerhonohjaaja-koulutus ja yli 15-vuotiaan on toimitettava rikosrekisteriote lasten ja nuorten kanssa toimimista varten. Koulutus järjestetään uusille ohjaajille alkusyksystä ja nuori voi saada siitä yhden opintopisteen (1 op) todistuksen.  Tammikuusta 2023 lähtien on mahdollista käydä kerhonohjaajakoulutus myös verkkokoulutuksena.

Nuorille kerhonohjaajalle maksetaan ohjauksesta neuvonta-alan TES:n mukaista palkkaa. Yli 28-vuotiaille aikuisille maksetaan sopimuksen mukaisesti kerhonohjauspalkkio. Kerhonohjauksesta saa työtodistuksen ja hyvää  työkokemusta, josta on etua pyrkiessä opiskelemaan mm. hoito- tai opetusalalle. 4H-kerhonohjaajana toimimisesta voi saada myös opintopisteitä (4 op).

Lisätietoa ja kerhonohjaaja materiaaleja.