Työpalvelu

Työpalvelussa yhdistys rekrytoi työhön sopivat nuoret, ohjeistaa heidät työelämän pelisääntöihin ja hoitaa työnantajavelvoitteet. Nuoret ovat työsuhteessa yhdistykseen ja saavat kunkin työalan työehtosopimuksen mukaisen palkan. 

Asiakkaan kanssa tehdään tilaussopimus tehtävästä työstä ja häntä laskutetaan tehdystä työstä sopimuksen mukaisesti. Palvelu toteutetaan asiakkaan välineillä. 

Huomioithan, että työpalvelunuoret ovat käyneet työpalveluun valmentavan koulutuksen, mutta eivät ole alan ammattilaisia vaan työelämään opettelevia nuoria. 

Työpalvelu on hieno mahdollisuus tarjota nuorelle työkokemusta ja sitä kautta hänellä on mahdollisuus ansaita omaa rahaa. 

Voit tehdä työpalvelutilauksen digitaalisesti Helppi-sovelluksen avulla maaliskuulta 2024 lähtien. Sovellus yhdistää palveluiden tarvitsijat sekä innokkaat, tehtäviinsä perehdytetyt nuoret. Palveluita voivat tilata niin yksityishenkilöt, yritykset kuin yhteisötkin. 4H-yhdistykset toimivat nuorten vastuullisina työnantajina. Helpistä lisää: https://helppi.4h.fi/

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen voi saada esimerkiksi siivouksesta, pyykinpesusta, piha-alueen ja puutarhan hoidosta, lumenluonnista, lastenhoidosta jne. Kotitalousvähennyksestä lisää verottajan omilla sivuilla.

Työpalveluhinnat 1.1.2023 lähtien:

25 €/ tunti sisältäen arvonlisäveron (20,16 € + alv 24 %)

Jos toiminnanjohtajan täytyy opastaa työntekijä töihin ja/tai valvoa työnsuoritusta, laskutetaan toiminnanjohtajan käyttämästä työajasta 40 €/tunti + alv 24% sekä matkakulut verohallinnon ohjeiden mukaisesti.

Minimiveloitus on yhden tunnin työtä vastaava summa.

Myös nuoret 4H-yrittäjät Juuassa ja Nurmeksessa ovat apunasi. Ole yhteyksissä suoraan heihin.

Tilauslomake (hyödynnä maaliskuusta 2024 lähtien ensisijaisesti Helppi-sovellusta)

*Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia