Työpalvelu

Työpalvelussa yhdistys rekrytoi työhön sopivat nuoret, ohjeistaa heidät työelämän pelisääntöihin ja hoitaa työnantajavelvoitteet. Nuoret ovat työsuhteessa yhdistykseen ja saavat kunkin työalan työehtosopimuksen mukaisen palkan. 

Asiakkaan kanssa tehdään tilaussopimus tehtävästä työstä ja häntä laskutetaan tehdystä työstä sopimuksen mukaisesti. Palvelu toteutetaan asiakkaan välineillä. 

Huomioithan, että työpalvelunuoret ovat käyneet työpalveluun valmentavan koulutuksen, mutta eivät ole alan ammattilaisia vaan työelämään opettelevia nuoria. 

Työpalvelu on hieno mahdollisuus tarjota nuorelle työkokemusta ja sitä kautta hänellä on mahdollisuus ansaita omaa rahaa. 

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen voi saada esimerkiksi siivouksesta, pyykinpesusta, piha-alueen ja puutarhan hoidosta, lumenluonnista, lastenhoidosta jne. Kotitalousvähennyksestä lisää verottajan sivulla: www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/

Työpalvelun hinnat 1.1.2023 lähtien:

Työt joita tekee alle 17-vuotias nuori 16,00 €/tunti + alv 24 %. 

Työt, joita tekee yli 17-vuotias nuori 18,50 €/tunti + alv 24 %.

Jos toiminnanjohtajan täytyy opastaa työntekijä töihin ja/tai valvoa työnsuoritusta, laskutetaan toiminnanjohtajan käyttämästä työajasta 40 €/tunti + alv 24% sekä matkakulut verohallinnon ohjeiden mukaisesti.

Minimiveloitus on yhden tunnin työtä vastaava summa.

Myös nuoret 4H-yrittäjät Juuassa ja Nurmeksessa ovat apunasi. Ole yhteyksissä suoraan heihin.

Tilauslomake

*Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia