4H-yrityksen perustaminen

Oman 4H-yrityksen voi perustaa kuka tahansa 13–28-vuotias. 4H-yritys on helppo tapa kokeilla ohjatusti ja turvallisesti onko yrittäminen sinun juttusi. Yrityksesi voi olla toimia vaikka vain päivän, viikon tai kesän ajan. On myös 4H-yrityksiä, jotka ovat toiminnassa useita vuosia. 

Saat neuvontaa yrittämisen kaikissa vaiheissa omasta 4H-yhdistyksestäsi. Tukenasi on myös henkilökohtainen yritysohjaaja.

Yritysidean keksiminen

Kuulostaako yrittäminen hyvältä ajatukselta, mutta et keksi minkälaisen 4H-yrityksen perustaisit? Parasta on aloittaa miettimällä mitä sinä osaat. Missä sinä olet hyvä, mitä teet mielelläsi, mitä harrastat ja mistä olet kiinnostunut? Voit myös pohtia, mikä sinulle olisi yrittämisessä se pääasia: työkokemus, hauska tekeminen vai rahan ansaitseminen. 4H:lla on myös valmiita yritysideoita!

4H-yrittäjyyttä kaveriporukalla

4H-yrittäjät voivat toimia myös ryhmänä. Yhteistyöryhmissä jokainen nuori perustaa oman 4H-yrityksen, mutta toimintaa pyöritetään yhdessä. Jokainen antaa vahvuutensa ja osaamisensa yhteiseen käyttöön.

Yrityksen perustamisen askeleet

Muuta huomioitavaa:

  • Tee mahdolliset materiaalihankinnat
  • Ota tarvittaessa edullinen 4H-yrittäjän vastuuvakuutus
  • Markkinoi: Facebook, Instagram, ilmoitustaulut, puskaradio, sähköpostimainonta suoraan potentiaalisille asiakkaille

Yrittäjän kannattaa aina tehdä selkeä suunnitelma siitä, mitä yrityksessä milloinkin tapahtuu. Aikatauluttaminen on tärkeää siksikin, että yritystoiminnasta saadaan mahdollisimman sujuvaa ja tuottavaa. 

Yrityksesi on virallisesti olemassa siitä päivästä lähtien, jona täytät perustamisilmoituksen sähköisellä jäsenkortillasi.