Ponikerhot Nurmeksessa

Ponikerhot sisältävät (syksy ja kevät) hoito- ja tieto-opetusta. Syksykaudella on 12 kerhokertaa, joista 10 kerralla kerholaiset pääsevät opettelemaan hieman ratsastusta. Kyseessä ei ole varsinainen  ratsastustunti, vaan ohjattu ratsastushetki ponien hoidon ja varustamisen ohessa. Kahdella kerhokerralla on on ponien varustamista ajoon ja ajamista. Kevätkauden kerho-ohjelmassa on kaksi ratsastustuntia ja kaksi ajotuntia. 

Ponikerho 1 kokoontuu  keskiviikkoisin klo 16.30-18.00 Mannen ratsutilalla. Syksyn kerhokausi 6.9. - 5.12. -23 lukuun ottamatta syyslomaviikko 42. Kevään kerhokausi 10.1.-24.4. 2024 lukuunottamatta talvilomaviikko 10. 

17.1. kerho ja viikon 6 kerhot perutaan kovan pakkasen vuoksi ja pidetään keväällä kerhokauden jatkona.

Ponikerho 2 kokoontuu torstaisin klo 16.30-18.00 Mannen ratsutilalla. Syksyn kerhokausi 7.9. - 7.12. -23 lukuun ottamatta syyslomaviikko 42. Kevään kerhokausi 11.1. - 25.4. -24 lukuun ottamatta talvilomaviikko 10.

Kerhoissa ei ole tänä vuonna jakoa kerholaisten osaamisen mukaan.

Kerhojen ohjaajina toimivat Laura Nevalainen ja Noora Korhonen.

Kevään kerho-ohjelmassa (12 kertaa) on mm.:

  • ponien hoito-opetusta
  • hevostietoa, esim.  kehon osat
  • varusteiden huolto-opetusta
  • selkään nousun ja laskun harjoittelua
  • talutusopetusta
  • ratsastuksen säännöt ja ratsastustiet
  • kaksi ratsastuskertaa
  • kaksi ajokertaa

Ponikerhomaksu on 100 euroa/ syksy- ja kevätkausi. Pelkkä kevätkausi maksaa 60 €. 4H-jäsen saa jäsenmaksun (40 €) verran alennusta kerhomaksusta. Nurmeksen kaupungin juniorkorttia voi käyttää kerho- ja jäsenmaksun maksamiseen. Jäsenenä pääsee hyötymään jäseneduista. Juniorkortin voi lähettää postitse tai hyvälaatuisena kuvana sähköpostitse tai whatsapp-viestillä heti kerhon alettua, jotta se voidaan huomioida laskutuksessa. 

Kerhojen toimintaan on saatu Itä-Suomen AVI:n harrastustoiminnan avustusta.

Kerholaisilla on voimassa tapaturmavakuutus 4H:n puolelta kerhoaikana ja suorilla kerhomatkoilla kodin ja kerhopaikan välillä.

Ilmoittautuminen kerhoon tapahtuu Kerhot-sivun alareunasta löytyvällä lomakkeella.