Lannoite-siemensäkkien keräys

Lannoite- ja siemensäkkikeräys järjestetään kesällä 2020 sekä Juuassa että Nurmeksessa. Juuan keräys on ajalla ma-pe 3.-7.8.2020 klo 9.00-15.00 Hiraxin pihalle rajatulla alueella Ahmovaarassa, osoitteessa Joensuuntie 2633. Paikalla on nuori vastaanottamassa säkkejä.

Nurmeksen keräys toteutetaan ajalla 1.6.-31.7.2020. Paikka on entinen Kuhmontie 26, Kuirien polttopuulaanipaikka Kuhmontien varressa. Paikalla on riistakamera valvomassa, että tuodaan asianmukaista säkkitavaraa. Säkkien lajitteluun työllistyy nuori.

 

LANNOITE- JA SIEMENSÄKKIEN PAKKAUSOHJEET

Keräykseen voi tuoda VAIN Yaran lannoitesäkkejä, Hankkijan, Lantmännen Agron, Lantmännen Feedin, Raisioagron ja Tilasiemenen siemensuursäkkejä sekä Hankkijan rehusäkkejä. Sekä pien- että suursäkit ovat tervetulleita.

Säkkien tulee olla tyhjiä, mutta muutama lannoiterae ei haittaa. Säkkejä ei tarvitse erikseen puhdistaa niihin tarttuneesta liasta, hiekasta tms., mutta mitään vieraita esineitä, kiviä, muuta muovia yms. ei saa olla mukana. Säkit voi tuoda keräykseen irrallisina tai pakattuina.

Säkkien jättäminen keräykseen on viljelijälle maksutonta.

4H  toimittaa yhteistyökumppaneidensa kanssa säkit käytettäväksi raaka-aineena muoviteollisuudessa. Keräykseen kelpaamattomat muovit hävität parhaiten viemällä ne kunnalliseen jätehuoltoon.

 40 kg lannoitesäkit pakkaat:

 Lado 49 lannoitesäkkiä siistiin nippuun.

 Kääri tämä nippu leveyssuunnassa tiukaksi kääröksi.

 Pujota lopuksi säkkirulla yhteen päästä avattuun tyhjään 40 kg lannoitesäkkiin. Näin sinulla on 50 säkin kuljetuspaketti.

 

Taittele lavahuput ja pakkaa ne yhteen tyhjään 40 kg lannoitesäkkiin. Yhteen säkkiin laitetaan kolmesta kuuteen (3 - 6) lavahuppua.

 

Suursäkkien pakkaus:

 Sisä- ja ulkosäkkiä ei tarvitse erottaa toisistaan.

 Jos säkissä on jäljellä lannoitetta, poista se kääntämällä ja ravistamalla säkkiä. Tarvittaessa leikkaa pohja auki. Muutama lannoiterae ei haittaa.

 Sido 5-20 säkkiä nostolenkistä napakasti yhteen paalilangan pätkällä.