Yritysseteli

Juuan kunta, Nurmeksen kaupunki ja Valtimon kunta tukevat nuorten uutta 4H-yritystoimintaa omilla paikkakunnillaan. Yritysseteleitä voit hakea uuteen 4H-yritystoimintaan alla olevalla lomakkeella.

Juuan kunta tukee 10 uutta juukalaista 4H-yritystä 200 €:n arvoisin yrityssetelein. Yritysseteleitä voi hakea ympäri vuoden.

Valmiita yritysideoita Juuassa:

- kesäkahvila (kaksi kesällä 2019)

- leivonnaisten valmistus ja myynti (täytyy olla hygieniapassi)

- Kesäisin on ollut kysyntää siivoojille, ruohonleikkauspalveluille ja pihatöiden tekijöille.

- Ikäihmisten seura- ja ulkoiluavustuspalveluja kysytään varsinkin kesäaikaan.

Nurmeksen kaupunki tukee 10 uutta nurmeslaista 4H-yritystä 250 euron yrityssetelillä. Yritysseteleitä voi hakea ympäri vuoden.

Valmiita yritysideoita Nurmeksessa:

- kaksi kesäsomettajaa hoitaa Nurmeksen kaupungin ja Hyvärilän kesäsometuksen 

- kahvilayrittäjiä Ikolan museon kesäkahvilaan heinäkuun ajaksi (useita yrittäjiä kesällä 2019)

- 4H-yrittäjänä voi toimia myös myymällä paikallisten leipomojen tuotteita esimerkiksi iltatoreilla.

- Ajokortin ja auton omaava nuori voisi perustaa kierrätysalan yrityksen, jonka puitteissa kuljettaisi kierrätyskelpoisia kodin jätteitä jäteasemalle. 

- Kesäisin on ollut kysyntää ruohonleikkauspalveluille ja pihatöiden tekijöille.

- Myös ikäihmisten seura- ja ulkoiluavustuspalveluille löytyy kohderyhmää paikkakunnalta.

Valtimon kunta tukee 5 uutta valtimolaista 4H-yritystä 250 euron yrityssetelillä. Yrityssetelit ovat myönnetty kunnan kesäsomettajille tai Puukoulun kahvilayrittäjille.

Myös työtön nuori voi hakea Yritysseteliä. Työttömien nuorten osalta lähdetään aina ensimmäisenä selvittämään TE-toimistosta mahdollisuutta kokeilla 4H-yrittäjyyttä menettämättä työmarkkinatukea. Tähän saakka kaikki Yritysseteliä hakeneet työttömät nuoret ovat saaneet positiivisen päätöksen TE-toimistosta ja ovat saaneet Yrityssetelin ja tätä kautta mahdollisuuden oman yritysidean testaamiseen.

Yritysseteliä ei voi hakea toimivat 4H-yritykset. Se on kertaluontoinen. Yrityssetelin saaminen EI estä kesätyösetelin saamista/ käyttöä. Nuori voi tehdä palkkatyötä ja toimia myös 4H-yrittäjänä. Yrityksen toiminta voi alkaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Yritys voi olla määräaikaista, jatkuvaa, kesän kestävää tai popup-tyyppistä, esim. popup-ravintola/-kahvila tai messumyyntiä jossain tapahtumassa. 4H-yrittäjä voi itse päättää sen.

4H-yritystoiminnalla voi testata oman yritysidean toimivuutta ja perustaa sen jälkeen vaikka oikean yrityksen.

Yrityssetelin saaminen edellyttää 4H-yrityskoulutuksen /-valmennuksen käymistä, joka kestää noin 8 tuntia ja joka on osin etätehtäviä. Sekä myös 4H-jäsenyyttä (35 EUR/ jäsen/ vuosi) niin kauan kuin toimii 4H-yrittäjänä, onhan kyseessä 4H -järjestön tuote; jäseneksi voit liittyä ja erota kotisivujen lomakkeilla.

Nuori yrittäjä voi hyödyntää kesäyrityssetelin oman yrityksensä investointeihin, palvelumaksun alentamiseen tai markkinointiin. Suunnitelma käytöstä tehdään valmennuksen aikana. Yritysinvestoinnit nuori voi pitää itsellään yritystoiminnan jälkeen.

4H-yritystoiminta on harrastusmaista eikä edellytä y-tunnuksen hankkimista. 4H-yrityksen perustaminen ei edellytä suurta "paperisotaa", mutta se tehdään yritystoiminnan pelisäännöin huolehtien mm. verotuksesta. Tuotoista ja kuluista pidetään yksinkertaista kirjanpitoa. 4H-yritys voi hakea edullisen yritysvakuutuksen tarvittaessa järjestön kautta ja hoitaa y-tunnusta tarvitsevan laskutuksensa Eezy:n kautta. Koulutuksessa nuori saa perustiedot yrityksensä hoitamisesta. Lisäksi nuorelle yrittäjälle mietitään oma yritysohjaaja, joka tukee häntä yritystoiminnassaan. Mikä parasta 4H-yritystoiminnasta nuori saa 4H-YRITYSTODISTUKSEN ja OPINTOPISTEITÄ! Lue lisää 4H-yritystoiminnasta.

Yrityssetelit ovat haettavissa alla olevalla lomakkeella.

Tämä sivu on päivitetty 27.6.2019

Yrityssetelin hakulomake

13-28-vuotias nuori voi hakea Yritysseteliä tällä lomakkeella.

*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.